Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@12:35:31 GMT

نویسنده‌های انگلیسی هم بی‌پول‌اند

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۷۷۵۰

نویسنده‌های انگلیسی هم بی‌پول‌اند

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ «گاردین» نوشت: تصویر نویسنده‌ای مفلس که تنها با نوشتن داستان و رمان کسب درآمد می‌کند و گذران زندگی برایش سخت است، کلیشه‌ای به قدمت چند قرن است و همچنان واقعیت دارد.

براساس آماری که شورای هنر انگلیس منتشر کرده، تعداد کمی از نویسندگان از راه نوشتن قادر به تامین معاش خود هستند و این رقم رو به کاهش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش نشان داده، فروش کتاب‌های داستانی به شدت کمتر از ۱۰ سال نخست قرن حاضر شده و میانگین قیمت این دست آثار، طی ۱۵ سال اخیر به طرز چشمگیری کاهش یافته است. استقبال بیشتر از ژانرهای جنایی و عاشقانه هم نتوانسته این خُسران را جبران کند و شورای هنر انگلیس خواهان برنامه‌ریزی برای کمک به نویسندگان آسیب‌دیده شده است.

«سارا کراون»، رئیس بخش ادبی شورای هنر در این‌باره گفت: در حال حاضر شرایط نویسندگان ادبیات داستانی خیلی بی‌رحمانه است. ما ناچارا به جایی رسیده‌ایم که تنها نویسندگانی می‌توانند داستان بنویسند که معاش‌شان از این طریق تامین نمی‌شود. این روی تنوع نویسندگان تاثیر می‌گذارد؛‌ ما داریم صداها را از دست می‌دهیم و نمی‌خواهیم در این موقعیت باشیم.

آماری که شورای هنر منتشر کرده، از سوی مرکز تحقیقات «نیلسن بوک‌اسکن» بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ تهیه شده است. طی این‌ سال‌ها فروش کتاب‌های داستانی جلد سخت در انگلیس، ۱۰ میلیون پوند کاهش داشته است. این وضعیت در مورد کتاب‌های جلد نازک بدتر هم بوده و آمارها نشان می‌دهد فروش آثار داستانی جلد نازک از سال ۲۰۰۸ هر سال کمتر شده است. فروش این نوع کتاب‌ها در سال ۲۰۱۱، ۱۶۲ میلیون و ۶۰۰ هزار پوند بوده، اما در سال بعد به ۱۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار پوند تنزل کرده است.

تعداد معدودی از آثار داستانی هستند که طی این سال‌ها فروش بالای یک میلیون را تجربه کرده‌اند؛ «تاوان» نوشته «یان مک‌ایون»، «بادبادک‌باز» نوشته «خالد حسینی»، «زن مسافر زمان» نوشته «آدری نیفنگر»، «زندگی پای» نوشته «یان مارتل» از آن جمله هستند.

پرفروش‌ترین رمان سال گذشته، «خدایی در ویرانه‌ها» بود که توسط «کیت اتکینسون» به نگارش درآمده و ۱۸۷ هزار جلد از آن به فروش رسید. این در حالیست که فروش محبوب‌ترین رمان سال ۲۹۱۵ بیش از دو برابر این رقم بوده است؛ کتاب «الیزابت گم شده» نوشته «اما هیلی» در آن سال ۳۶۰ هزار نسخه فروش داشت.

محققان با بررسی این آمار به این نتیجه رسیدند که حداکثر ۱۰۰۰ نویسنده که پرفروش‌ترین کارها را دارند، می‌توانند از این راه امرار معاش کنند و فروش کتاب‌های داستانی به تنهایی این امکان را در اختیار بقیه نویسنده‌ها نمی‌گذارد. در فرآیند فروش کتاب، پس از این که ناشر، پخش‌کننده، مدیر برنامه‌ها و ... سهم خود را از فروش ۳۰۰۰ نسخه هزارمین کتاب پرفروش انگلیس برداشتند، دیگر پول زیادی برای نویسنده باقی نمی‌ماند.

«کیت دو وال» نویسنده‌ای که رمان «نام من لئون است» او در سال ۲۰۱۶ جزو پرفروش‌ترین‌ها بود، در این‌باره گفت: حرفه نویسندگی خیلی خیلی سخت است. برای بسیاری از افراد احتمال این که دو سال بتوانند از این طریق امرار معاش کنند، صفر است. نویسندگان پیش از من همیشه درگیر این مساله بوده‌اند که در وقت خالی خود بنویسند. اگر قرار باشد همه زمانت را به نوشتن اختصاص دهی، روی خطر فقر زندگی خواهی کرد. همه چیزهایی که تو را به عنوان یک نویسنده تغذیه می‌کند ـ ‌سخنرانی‌ها و گروه‌های نویسندگی ـ هزینه‌بر است. اگر واقعا ورشکسته باشی، این هزینه زیادی است.

در این گزارش، یکی از علت‌های کاهش استقبال از ادبیات داستانی، رکود اقتصادی و همزمان با آن گسترش تفریحات آسان و ارزن عنوان شده است: در مقایسه با گوشی‌های هوشمند تلفن همراه، ادبیات داستانی اغلب دشوار و گران است. رایگان نیست و نسبت به فیس‌بوک و کندی کراش نیاز به تمرکز بیشتری دارد.

شورای هنر با انتشار این گزارش، از دولت خواسته در این مورد ترتیب اثر دهد و با حدف مالیات ناشران کوچک و ارائه برنامه‌هایی برای حمایت از کتاب‌خوانان، ادبیات داستانی را نجات دهد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۷۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش انگلیس ۲۰۰ ماموریت جاسوسی بر فراز غزه انجام داده است

یک وب‌سایت انگلیسی اعلام کرد، پهپادهای جاسوسی این کشور در راستای حمایت از اسرائیل ماموریت‌های جاسوسی را بر فراز نوار غزه انجام دادند.   به گزارش ایسنا، وب‌سایت روزنامه انگلیسی «دکلاسفاید یو کی» فاش کرد که ارتش این کشور در راستای حمایت از اسرائیل ۲۰۰ ماموریت جاسوسی را بر فراز نوار غزه انجام داده است.   این وب‌سایت گزارش داد، پهپادهای جاسوسی انگلیس حدود ۱۰۰۰ ساعت پرواز بر فراز نوار غزه داشتند که این شامل روزی می‌شود که اسرائیل سه تن از نیروهای امدادگر انگلیسی را به قتل رساند.   همچنین دکلاسفاید افشا کرد، نیروی هوایی انگلیس از دسامبر ۲۰۲۳ میلادی ۲۰۰ پرواز شناسایی را بر فراز غزه انجام داده است، تعداد غیر عادی ماموریت‌ها در طول ۵ ماه گذشته، روزانه به بیش از یک پرواز رسیده و این ماموریت‌ها همزمان با حمله به شهر رفح ادامه دارند.   این رسانه انگلیسی در ادامه نیز اعلام کرد که در ماه مارس بیشترین تعداد پروازهای جاسوسی بر فراز غزه با ۴۴ ماموریت به ثبت رسیده است.   در همین چهارچوب، این وب‌سایت انگلیسی فاش کرد که وزارت دفاع این کشور همزمان با تداوم نسل‌کشی در نوار غزه توسط اسرائیل، میزبان تعدادی از نیروهای اسرائیلی جهت پیگیری دوره‌های آموزشی در فرماندهی نیروهای دفاعی بوده است.   به گزارش دکلاسفاید، «جیمز هیپی» وزیر نیروهای مسلح انگلیس در پارلمان در پاسخ به سوالی از سوی یکی از نمایندگان حزب «آلبا» اعتراف کرد که تل‌آویو نمایندگانی از نیروهای مسلح خود در سفارتش در انگلیس دارد و آنها در دوره‌های آموزشی به رهبری وزارت دفاع انگلیس شرکت دارند.   روزنامه انگلیسی گاردین نیز نوشت، ۶۰۰ وکیل، چهره آکادمیک و قاضی بازنشسته از جمله سه قاضی سابق در دادگاه عالی انگلیس در نامه‌ای مکتوب و ۱۷ صفحه‌ای خطاب به ریشی سوناک، نخست وزیر این کشور، به دولت انگلیس درباره نقض قوانین بین‌المللی در صورت تداوم ارسال سلاح برای اسرائیل هشدار دادند.   اسرائیل اوایل آوریل گذشته تعدادی از امدادرسان‌های موسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی» را هنگام ارسال بسته‌های غذایی به نوار غزه هدف قرار داد که در نتیجه آن تعدادی از این امدادگران از جمله ۳ امدادگر انگلیسی کشته شدند. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هشدار سازمان ملل : درگیری در غزه در مرحله حساس دیگری قرار دارد شلیک مستقیم تانک اسرائیلی به چادر آوارگان فلسطینی (فیلم) هشدار جو بایدن به اسرائیل : اگر به رفح حمله کنید ارسال سلاح متوقف می شود / از تسلیحات امریکایی در کشتار غیرنظامیان غزه استفاده شد

دیگر خبرها

  • ارتش انگلیس ۲۰۰ ماموریت جاسوسی بر فراز غزه انجام داده است
  • ناشر کودک اگر حمایت نشود، سمت ترجمه می رود/نباید برای فروش کتب تألیفی التماس کنیم!
  • نماهنگ یاس بهشتی به ۲ زبان فارسی و انگلیسی در شیراز رونمایی شد
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • ۴ رمان مریلین رابینسون، نویسنده محبوب داریوش مهرجویی در نمایشگاه کتاب
  • کتاب جدید بهناز ضرابی زاده با نام «پری خانه ما» رونمایی می‌شود
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • معرفی چند اثر خواندنی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود/ از «نامه‌ای به آسمان» تا «تاکسی‌سواری»
  • آغاز فروش غیرحضوری نمایشگاه کتاب + آدرس سایت و جزئیات
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند